Ο γάμος της χρονιάς!.../ Wedding of the year!


Ο γάμος του Γιάννη και της Μαρίας ήταν για μένα ο "γάμος της χρονιάς". Ένας γάμος που έγινε στο Φουρφουρά ένα χωριό στους πρόποδες του Ψηλορείτη στις 9 Ιουλίου (σημαδιακή ημερομηνία για μένα, γιατί την ίδια μέρα είχα άλλους 2 γάμους για τους οποίους θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση), με 2500 καλεσμένους... και τον οποίο είχα αναλάβει εξ' ολοκλήρου!

Και για να πάρετε μια ιδέα από παραδοσιακούς γάμους στα μέρη μας.... μη φανταστείτε πως χρειάζεται να έχετε  πολλά....






 



 Μια μεγάλη αλάνα και ένα καλό εκπολιτιστικό σύλλογο  με αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και καλό εξοπλισμό....
















Μια κατσαρολίτσα..... λίγο κρέας...







....έμπειρους μάγειρες...











.....λίγο ρύζι....







..... λίγο αλάτι....













.....λίγο λεμόνι... κι απαραίτητα μια μικρή κουτάλα....





Σε αυτό το σημείο λοιπόν έρχεται και η βοήθεια των αγαπημένων μου ανθρώπων, για την δημιουργία όλων των υπόλοιπων στοιχείων που συνθέτουν στην ονειρική και αξέχαστη μέρα γιορτής για το ζευγάρι! 



 Χαρτοπετσέτες φτιαγμένες από τα χεράκια της Παρασκευής...






















Μπομπονιέρες φτιαγμένες από ένα ολόκληρο "συνεργείο"... να 'ναι καλά οι φίλες μου... Ευγενία, Βιβή, Μαρία, Κωνσταντίνα και η ξαδέρφη Μαρία με τα παιδάκια της! 













 Μαζί με εμένα και την Άννα Μαρία μου φτιάχτηκαν 1000 από το κάθε σχέδιο....












Βιβλίο ευχών από τα χεράκια της Παρασκευής... (μαρτύρησες τελικά φιλενάδα για χάρη μου...) και σ' ευχαριστώ!!!!









Για το στολισμό ξεκινάω με το τραπέζι υποδοχής, που ήταν γεμάτο με γλυκίσματα, ζαχαρωτά και κουφέτα που έφεραν φίλοι του ζευγαριού από το ζαχαροπλαστείο τους, στην Αθήνα!









Μέρος του στολισμού της εκκλησίας.....




 ...κι από άλλη γωνία..... Δυστυχώς φυσούσε αρκετά τη μέρα εκείνη και είναι από τις καλύτερες που έχω να σας δείξω....




 ....και μερικές ακόμα κάπως καλές από σημεία του χώρου που έγινε το γλέντι.....


 Θα σας αφήσω με την αγαπημένη μου δημιουργία, όχι απαραίτητα γιατί είναι η καλύτερη, απλώς γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε για να κρύψει μια μεγάλη πινακίδα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, (που έγινε και το γλέντι), από εκείνες που αναγράφεται ο προϋπολογισμός του έργου.... και που ήταν εντελώς άσχετη με την όλη ιδέα... Έτσι την έφτιαξα με τη βοήθεια του αγαπημένου μου Robo και το αποτέλεσμα ήταν απίθανο!!!

Κάπου εδώ σας χαιρετώ... ελπίζω να μη σας κούρασα.... (είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανάρτηση που έχω κάνει ποτέ)... Μπορεί να κουράστηκα, να κούρασα κι άλλους... αλλά τα σχόλια από το ζευγάρι και τους καλεσμένους τους τόσο την ημέρα εκείνη, όσο και τις επόμενες που κάποιοι έρχονταν στο μαγαζί για δική τους δουλειά, ήταν τόσο καλά κι ενθαρυντικά, που δε θα άλλαζα τίποτα απ' όσα έκανα!!!

Γιάννη, Μαρία, να ζήσετε.. να είστε πάντα χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι και με το καλό να υποδεχτείτε και το μικράκι σας σύντομα!!!

Keep yourselves inspired!!!


7 σχόλια:

  1. καλημερα Πανεμορφη..η ουσια μεσα απο ολα αυτα ειναι να εισαι ετοιμη για το καθε τι..και το μυαλο να βγαζει φωτιες,το δικο σου εβγαλε..ναναι καλα τα παιδια παντα χαρες και υπεροχες δουλειες..πολλες αγκαλιες σου στελνω..ο Θεος μαζι σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα τεεεεελεια όλα!!!!!! Να είσαι καλά Χρύσα με το συνεργείο σου να ομορφαίνεις τις εκδηλώσεις όλου του κόσμου! Να ζήσει το ζευγάρι, να είναι ευτυχισμένο κι αγαπημένο! Είχα πάει κι εγώ κάποτε σε ένα εξίσου μεγάλο γάμο στην Κω! Ολόκληρο πανηγύρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη δουλειά!!!!! Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OMG !!!!!!! definitely the wedding of the year !!!! I loved your post and not at all boring ! Fabulous work it must have taken weeks and weeks, but he result was stunning and I'm sure the couple will treasure this day forever.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρύσα μπράβο σας που τα φτιάξατε όλα τόσο όμορφα! Γιατί πραγματικά φαντάζει ακατόρθωτο να αναλάβεις έναν τόσο μεγάλο γάμο! Όλα έγιναν πολύ όμορφα! Να ζήσουν τα παιδιά κι εσύ να 'σαι καλά να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ ήμουν κι εγώ σε αυτό το γάμο...Ο Γιάννης είναι δάσκαλος και ήμασταν 2 χρόνια μαζί στα Ζωνιανά...Πραγματικά Χρύσα μου, ήταν όλα υπέροχα...Και το πανό πολύ εντυπωσιακό...Εξαιρετικά όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τι να πρωτοσχολιασω;;;;!!!
    η αναρτηση σου με εκανε να χαμογελασω και δεν με κουρασε καθολου!!!
    ολα ειναι φανταστικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα γλυκά σας σχόλια!
Thank you for your sweet comments!